Oorlogsvlieger - Jan Linzel

   Scroll naar
   beneden voor
   meer informatie

IMG_0591-piet

Oorlogsvlieger Jan Linzel

Titel: Oorlogsvlieger Jan Linzel
Subtitel: 

Auteur: Jan Houter

Uitgeverij: Uitgeverij Geromy BV
Vormgever: Luuk Boerman
Profiles: Luuk Boerman
Prijs: €  28,00   ; 144 pagina’s

Hij zag zijn vele gevechtsmissies in de Tweede Wereldoorlog nog altijd als een film aan zich voorbij gaan. Jan Linzel, 96 jaar oud, geboren in 1915 te Stadskanaal. De pas overleden Nederlands gevechtsvlieger ( 05-05-2019 Overleden) , die in zowel 1940, 1944 en 1945 tegen de Duitse bezetter heeft gevochten. In dit boek zijn persoonlijke memoires, oprecht en eerlijk. Niemand en niets ontziend. Jan Linzel neemt geen blad voor zijn mond.

Scroll naar beneden voor meer informatie en foto’s

(info blok 1 /3)

Hij zag zijn vele gevechtsmissies in de Tweede Wereldoorlog nog altijd als een film aan zich voorbij gaan. Jan Linzel, geboren in 1915 te Stadskanaal. De pas overleden Nederlands gevechtsvlieger ( 05-05-2019 overleden) , die in zowel 1940, 1944 en 1945 tegen de Duitse bezetter heeft gevochten. 
Zijn eerste vlucht naar Engeland strandde voor de Pyreneeën, zijn tweede vlucht eindigde uiteindelijk via Spanje en Portugal in Engeland. En niets en niemand kon hem tegenhouden, hij zou de Spitfire gaan vliegen. En het is hem gelukt bij de RAF. Op het Europese vasteland is hij meer dan 150 maal de lucht ingegaan om de Duitse bezetter te bestrijden.
In dit boek zijn persoonlijke memoires, oprecht en eerlijk. Niemand en niets ontziend. Jan Linzel neemt geen blad voor zijn mond. Een geheel geverifieerd boekwerk over het leven van deze piloot, die zoals hij zelf zei: “ontzettend veel geluk heeft gehad.”
(info blok 2 /3)
IMG_0592-piet
Linzel 001-piet

Jan Houter, (1944) alias ‘Jan van Vlieland‘ is auteur, ondernemer en ‘duizendpootorganisator’ op Vlieland, heeft één grote passie en dat is de geschiedenis van het eiland.

Jan J. Houter is in 1944 geboren te Hoorn (N.H.). In 1952 kwam hij met zijn ouders naar Vlieland, die daar een VIVO-winkel en groothandel in bier en frisdranken begonnen. Jan wilde van kind af aan altijd journalist worden, maar omdat hij geen HBS-diploma haalde mocht hij niet naar de School voor Journalistiek in Utrecht. Zijn passie van jongs af aan was altijd geschiedenis. In 1966 werd hij werd provinciaal manager van Coca Cola in Friesland. In 1972 keerde hij terug op Vlieland.
Terug op Vlieland heeft Jan talloze functies bekleed en is in talrijke verenigingen actief of actief geweest. Hij speelt al 55 jaar bij Vlielands fanfarecorps, richtte een carnavalsverenging op en is hij bedenker en presentator van de Zomeravondshows sinds 1972 tot heden. Ook was hij 10 jaar gemeenteraadslid, was hij archivaris van de gemeente Vlieland en beheerder van museum ’t Trompshuys en Bezoekerscentrum Vlieland. Daarnaast was Jan actief als PR coördinator bij de KNRM, was hij 20 jaar consul van de ANWB op Vlieland, is hij de beste vriend van Sinterklaas op Vlieland en is hij al minstens 30 jaar lang correspondent van de Harlinger Courant, de Telegraaf en “Omrop Fryslan”. Ondernemend als Jan is stond hij aan de wieg van vele evenementen, had hij een eigen evenementenbureau onder de naam “Jan van Vlieland” en heeft hij samen met zoons Klaas en Erik een aantal ondernemingen opgebouwd als Fietsverhuur Jan van Vlieland, Hotel Zeezicht en horecacomplex De Oude Stoep. Jan’s gecombineerde passie voor Vlieland en (haar) geschiedenis komt sinds 2011 ook tot uiting tijdens zijn lezingen genaamd VLIELAND TOEN.

(info blok 3 /3)