Fokker D.23 - Willem Vredeling

   Scroll naar
   beneden voor
   meer informatie

Fokker D.23 – Willem Vredeling

Fokker D.23
Titel: Fokker D.23
Subtitel: een bijzonder experimenteel eenpersoons jachtvliegtuig

Auteur: Willem Vredeling

Uitgeverij: Uitgeverij Geromy BV
Vormgever: Martin Sloos
Prijs: €  19,90; 112 pagina’s

(info blok 1 /3)

(info blok 2 /3)
-1 F-104-vlieger-312-SQN-2002_bewerkt_Piet-727d09
Fokker D.23 – Willem Vredeling

Willen Vredeling (1936) geboren te Makassar, Indonesië. Vanaf zijn vijfde jaar is hij al gefascineerd door de luchtvaart. Hij is opgeleid als vliegtuigwerktuigkundige. Na vervulling van zijn twee jarige dienstplicht bij 299 squadron is hij in dienst getreden bij Fokker. Hier werkte hij 38 jaar waarvan 20 jaar in de vliegtuigbouw en 18 jaar in de ruimtevaart.

Vanaf zijn in dienst treden tot aan zijn pensionering verzamelde Willem over Fokker en de Nederlandse luchtvaart. De ontmoetingen met Ir. Marius Beeling en zijn rechterhand Ir. Frans Stok gaven hem een flinke impuls om niet alleen naar de gerealiseerde Fokker typen te kijken maar ook naar de ontwerpen. Beeling zei: “aan de ontwerpen kan je de creativiteit en stand van de technologie van een bedrijf bepalen”. Het was natuurlijk heel bijzonder om uit de eerste hand het hoe en waarom van de ontwerpen te achterhalen, als ook het testvliegen en de prototypen.

In zijn vrije tijd heeft Vrededeling lezingen voor Fokker gepensioneerden gehouden, artikelen geschreven en assistentie verleend aan vele boeken van verschillende auteurs of organisaties. Helaas is hij overleden.

(info blok 3/3)