IMGL6914-piet-1-680 px

   Scroll naar
   beneden voor
   meer informatie 

 

De Starfighter 01-Nieuw

Kort:
Zelden is er een vliegtuig geweest, dat gedurende zijn gehele loopbaan de gemoederen zo heeft beziggehouden als de Lockheed F-104G Starfighter.

(info blok 1 /3)
Scroll naar beneden voor meer informatie en foto’s
Lang:
Zelden is er een vliegtuig geweest, dat gedurende zijn gehele loopbaan de gemoederen zo heeft beziggehouden als de Lockheed F-104G Starfighter. Het eerste prototype vloog in 1953 en door de vele technische hoogstandjes betekende dit meteen een ware revolutie in de vliegtuigbouw. In 1962 kwamen de eerste Starfighters naar Nederland en in de daarop volgende periode van bijna een kwart eeuw vormden zij de ruggengraat van onze luchtmacht.

(info blok 2 /3)

De Starfighter 03-Nieuw
De Starfighter 02-Nieuw

In dit boek schets de auteur een zo compleet mogelijk beeld van dit vliegtuig. Hij beschrijft en illustreert niet alleen de historie en gehele ontwikkeling, maar schenkt ook uitgebreid aandacht aan de techniek, waarbij vele detailtekeningen de tekst ondersteunen. Enige honderden foto’s, waaronder vele zeldzame opnames, geven een compleet beeld van alle toestellen, die aan onze luchtmacht zijn geleverd. Spectaculaire verslagen van vliegers maken het boek compleet.

(info blok 3 /3)