Camouflage en Kenmerken - M.T.A. Schep

   Scroll naar
   beneden voor
   meer informatie

Afbeelding4kopie

Camouflage en Kenmerken

Titel: Camouflage en Kenmerken
Subtitel: de geschiedenis van Camouflage en Kenmerken op vliegtuigen van de Militaire Luchtvaart van het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger

Auteur: Max Schep

Uitgeverij: Uitgeverij Geromy BV
Vormgever: Luuk Boerman
Profiles: Luuk Boerman (LuukzWerk)
Prijs: €  67,95   ; 464 pagina’s

(info blok 1 /5)

Scroll naar beneden voor meer informatie en foto’s

Dit boek over de militaire luchtvaart van het koninklijk Nederlands-Indisch-leger neemt u mee in de kleurrijke geschiedenis van het 36-jarig bestaan van de enige onafhankelijke koloniale vliegafdeling in Azië en de wereld. Een boek dat aanbevolen wordt voor de veeleisende modelbouwer en geïnteresseerde in de Nederlands-Indische luchtvaartgeschiedenis.

(info blok 2 /5)

Scroll naar beneden voor meer informatie en foto’s

Afbeelding 2A
Afbeelding3

Vanaf de pioniers na de oprichting in 1914 in hun gele Glen L. Martin hydroplanes, het kleurverschieten van Khaki en vredig geel/blauw van het interbellum naar de oorlogstinten van de Tweede Wereldoorlog, het wit van de Japanse RAPWI-vloot in 1945 en de politionele inzet van legendarische typen als de C-47; P-51, P-40, Spitfire en B-25 tijdens de dekolonisatieproces en leidend tot de overdracht aan de Republiek Indonesië in 1950.

(info blok 3 /5)

Scroll naar beneden voor meer informatie en foto’s

Aandacht krijgen de gevolgen van de val van Java zoals het door Japan buitgemaakt materieel, de inzet van naar Australië uitgeweken vliegtuigen door de USAFIA en RAAF en de oprichting en inzet van de RNMFS en de Nederlands-Indische squadrons.
In circa 450 pagina’s met meer dan 650 veelal unieke foto’s uit persoonlijke albums en een kleine 200 illustraties in de vorm van kenmerken, squadronemblemen, camouflagepatronen, zij aanzichten etc., wordt de tijdslijn van 36 jaar militaire luchtvaart in de tropen in beeld gebracht.
voor de kleurenaanduidingen is aangesloten op het systeem van de Federal Standard en wordt voor de veeleisende modelbouwers verwezen naar beschikbare modelbouwverven.

(info blok 4/5)

Scroll naar beneden voor meer informatie en foto’s

Afbeelding1 kopie2
Camouflage en Kenmerken – M.T.A. Schep

De auteur-historicus  Max Schep (1959) is al meer dan 40 jaar actief met het vastleggen van de fascinerende geschiedenis van de militaire luchtvaart in de voormalige kolonie Nederlands-Indië.
Als deskundige verleende hij zijn medewerking aan meerdere publicaties en  is een vraagbank voor de kinderen van oud Indiëgangers. Als lid van de Dutch Colour Group was hij in de jaren negentig  één van de auteurs van “Camouflage en Kentekens op vliegtuigen van de Nederlandse Strijdkrachten”.

(info blok 5 /5)